FAQ

Antwoorden op veelgestelde vragen (Frequently Asked Questions) aan Factuur op Maat:

Post Onvoorzien in offerte
Installatie op afstand
Uitbreiden lijst van producten en diensten
Garantiebepalingen
Abonnement of contract?
Factuurnummering aanpassen
Aanpassen tekst in moederdocument
Factuur nogmaals afdrukken
Verkeerde factuur aangemaakt
Factuur direct mailen
Extra functionaliteit toevoegen
Schematische werkingPost Onvoorzien 
Er wordt een inschatting gemaakt van het aantal uren dat nodig is voor het ontwikkelen, uitwerken, programmeren en testen van de maatwerksoftware. Het subtotaal wordt met een opslag verhoogd. Dit geeft enige speling en zekerheid voor u als opdrachtgever. Zo kan Factuur op Maat gaandeweg extra mogelijkheden in de maatwerksoftware inbouwen of extra ontwerpen maken, zonder dat dat meteen invloed heeft op het totale bedrag.  Uiteraard worden alleen de werkelijk bestede programmeeruren in rekening gebracht.

Terug naar boven  

Installatie op afstand
Installatie op afstand houdt in dat de maatwerksoftware met behulp van het programma TeamViewer bij u op de computer wordt geïnstalleerd. Met TeamViewer kan ik uw computer vanaf mijn kantoor bedienen; ik hoef dus niet fysiek bij uw computer aanwezig te zijn. Voordat de maatwerksoftware geïnstalleerd gaat worden, krijgt u van mij een programma, waarmee u zelf toestemming geeft dat ik uw computer mag overnemen. U kunt op uw beeldscherm volgen wat er gebeurt.  Als u ver van Veenendaal woont, is het voor beide partijen interessant om de installatie op afstand te doen: voor mij vanwege het wegvallen van de reistijd; voor u vanwege de daarmee samenhangende kosten. Wel wordt een vergoeding voor het gebruik van TeamViewer in rekening gebracht. Lees ook de uitleg over TeamViewer.  
Download TeamViewer voor "Installatie op afstand".

Terug naar boven  

Lijst uitbreiden
U kunt zelf producten en/of diensten toevoegen, verwijderen of een andere naam geven.  Klik op de knop 'Gegevens aanpassen' of 'Naar Excel-omgeving'. U bevindt zich nu in de Excel-omgeving. Klik vervolgens op het tabblad 'Gegevens' (of een ander tabblad waarop de gegevens staan) en pas bestaande lijst(en) aan. Indien er gekoppelde prijzen zijn, kunt u de prijzen hier eveneens aanpassen. Met de toetscombinatie <Alt><F8> start u de maatwerksoftware en kunt u de aangebrachte wijzigingen meteen gebruiken.

Terug naar boven  

Garantie
Factuur op Maat zorgt dat een functioneel en werkend programma geleverd wordt. Tijdens het installatieproces op uw eigen PC, worden aanpassingen gedaan, zodat de documenten in de juiste map geplaatst worden en u ze kunt terugvinden. Kennelijke fouten worden uiteraard kosteloos door Factuur op maat hersteld.

Terug naar boven

Eigendom
Zit ik vast aan een abonnement of contract als ik het programma gekocht heb?  Nee, zodra het programma bij u geïnstalleerd is en de factuur betaald is, bent u de eigenaar. Uiteraard kunnen wijzigingen en uitbreidingen geprogrammeerd worden als blijkt dat u het programma anders gebruikt dan bedacht, of als u meer mogelijkheden wilt. Daar maak ik dan graag een passende offerte voor.

Terug naar boven

Aanpassen nummering
Ik wil het programma het volgend kalenderjaar blijven gebruiken. Moet ik een nieuwe versie aanschaffen?  Nee, zodra het programma bij u geïnstalleerd is en de factuur betaald is, bent u de eigenaar. U kunt de nummering aanpassen zoals u het wenst. U kunt dit door Factuur op maat laten doen, maar u kunt dat ook zelf doen.
Zie hiervoor de uitleg.

Terug naar boven  

Aanpassen tekst in moederdocument
De via de maatwerksoftware gemaakte documenten, zijn de dochters van het moederdocument. Als de tekst het moederdocument wordt aangepast, heeft dat gevolgen voor de documenten (de dochters) die daarna met de maatwerksoftware gemaakt worden.  Het aanpassen van het moederdocument gaat als volgt in zijn werk:

Terug naar boven  

Bestaande factuur afdrukken
Alle offertes en facturen worden opgeslagen in de door u aangegeven map (voor facturen is dat standaard de map "C:\FactuurOpMaat\Facturen"). Als u de opgeslagen factuur in deze map aanklikt, kunt u hem (openen en) opnieuw afdrukken.

Terug naar boven

Foutief gemaakte factuur verwijderen
Ik heb een verkeerde factuur gemaakt. Hoe kan ik dat ongedaan maken?  Hieronder staat een stapsgewijze uitleg:

Office 2003
Office 2007 en hoger

Terug naar boven  

Mailen via Factuur op Maat
Het is mogelijk om op verschillende manieren rechtstreeks vanuit de maatwerksoftware een Email-bericht te versturen. Graag leg ik u uit welke methode voor uw situatie het meest geschikt is.

Terug naar boven

Extra functionaliteit
Via het formulier kunt u contact met Factuur op maat opnemen, om de gewenste uitbreiding door te spreken. Daarna zal ik een offerte uitbrengen om de door u gewenste extra functionaliteit in de bestaande maatwerksoftware aan te brengen.

Terug naar boven

Schematische weergave
De pop-up schematische weergave toont de schematische werking van een willekeurige factuur op maat.

Terug naar boven


FoM-computer
Direct contact
 1. Naam*
  Please type your full name.
 2. E-mail*
  Invalid email address.
 3. Telefoon
  Ongeldige invoer
 4. Reden contact
  Invalid Input
 5. Omschrijving
  Ongeldige invoer
 6. De velden met een * zijn verplicht.